De Drukwereld


Volop kansen

De grafimediabranche heeft vooral jonge mensen veel te bieden, vooral aan jonge drukkers en nabewerkers Iets voor jou? Geweldig toch om straks je vrienden die poster te kunnen laten zien op het station, dat tijdschrift in je brievenbus of die verpakking van je favoriete broodbeleg. En dan trots te kunnen roepen: 'Van mij!'

Ontdek de grafische wereld

Elke dag mooie dingen maken

je kunt het zo gek niet bedenken of het is bedrukt. Straatnaamborden, tickets voor een popconcert, het pak hagelslag op de ontbijttafel... Hoeveel drukwerk heb jij vandaag al in je handen gehad?

Drukwerk is overal!

Drukwerk is er altijd en overal. Bij alles wat je dagelijks doet, kom je drukwerk tegen. Kijk maar eens om je heen: T-shirts, cd- hoesjes, tijdschriften, plastic tassen, behang, sneakers; je kunt het zo gek niet bedenken of het is gedrukt. En terwijl jij de hele dag dat drukwerk tegenkomt, werken ergens anders vormgevers, drukkers en nabewerkers er hard aan al dat drukwerk te maken. Een schitterend vak! Elke dag weer mooie dingen maken die iedereen gebruikt, herkent en waardeert.

Van mij!

Mooi toch om te kunnen wijzen naar een poster op het station die jij hebt ontworpen. In je brievenbushet tijdschrift te vinden dat van jouw drukpers is gerold. Of je vrienden te trakteren op een chocolaatje uit die leuke verpakking die jij hebtgemaakt. En dan te kunnen zeggen Van mij!

Drukker worden

Een afwisselend beroep. Elke dag wat anders. De ene dag ben je druk een magazine te drukken, terwijl er de volgende dag visitekaartjes gedrukt moeten worden. Samenwerken, technisch inzicht, nauwkeurigheid, kwaliteitsgericht en creatief (mee) denken zijn hierbij erg belangrijk. En je moet natuurlijk wel gevoel voor kleur hebben.

Nabewerker worden

Als een product gedrukt is, is het nog niet klaar. Jij legt er de laatste hand aan. Snijden, vouwen, jij zorgt dat alles goed in elkaar past en blijft zitten! Samenwerken, technisch inzicht, nauwkeurigheid, kwaliteitsgericht en creatief (mee)denken zijn hierbij erg belangrijk.

Meer weten?

Weten doe drukwerk wordt gemaakt? Zelf kennismaken met de drukwereld? Check www.ontdekdedrukwereld.nl. Hier kun je een virtueel kijkje nemen in de praktijk, online een drukkerij bezoeken een zien hoe sneakers, t-shorts of een game gemaakt wordt.

Routekaart

Stippel je opleidingsroute binnen de drukwereld uit op deze routekaart.

Colorgame

Ga de uitdaging aan en test je kleurenkennis. Speel de Colorgame en ontdek hoe goed jij bent!


support