Er zijn genoeg plaatsen waar je kunt zoeken. Bij mensen die je kent of bedrijven waar je contacten hebt. Maar je kunt natuurlijk ook zoeken in de krant of op internet. Daar kun je ook organisaties vinden die gespecialiseerd zijn in bijbaantjes en vakantiewerk voor scholieren en studenten.


Waar vind je een baantje?

In je eigen netwerk

Vaak kun je snel en makkelijk een baantje vinden als je in je eigen netwerk zoekt. Denk aan je ouders of familie, de winkel waar je vaak komt, je supporters en referenties van Peppels.net. Je kent altijd meer mensen dan je denk. Vraag of ze iets voor je weten, en of je gewoon eens mag komen praten.

Reageren op een advertentie

Vacatures kun je op veel plaatsen vinden. In de krant of  op werk.nl (CWI). Je kunt je ook inschrijven bij een vacaturesite of een netwerksite zoals Linkdin .

Een open sollicitatie

Als je graag bij een bedrijf wilt werken waar geen vacatures zijn, kun je een open sollicitatiebrief sturen. Verzamel informatie over het bedrijf en de banen die ze hebben en geef aan waarom jij daar geschikt voor bent. In de horeca en bij winkels kun je gewoon binnenlopen en vragen of er binnenkort iets vrijkomt.

Dit is een goede manier om te laten zien dat je graag bij een bedrijf wilt werken. Met een open sollicitatie neem je een actieve houding aan. Veel werkgevers vinden dat positief.support