Goed voor een ander, leerzaam voor jezelf

Er bestaat  iets nieuws in onderwijsland: de maatschap-pelijke stage. Dan doe je vrijwilligerswerk. Dat is goed voor de maatschappij en voor een ander, en tegelijkertijd is het leuk en leerzaam voor jezelf.


De maatschappelijke stage 

Bij jou op school

Misschien is jouw school al begonnen met maatschappelijke stage. Vanaf 2011 is het verplicht in het voortgezet onderwijs, maar je school bepaalt zelf wanneer en hoe de stage wordt gegeven. De stage duurt minimaal 30 uur.

Voorbeelden

Talentenavond organiseren voor jongeren, computerles geven aan bejaarden, filmpje maken voor de website van je buurtcentrum, 2e hands rolstoelen opknappen voor een ontwikkelingsland, sportdag organiseren voor gehandicapten.

Waarom is het belangrijk?

Je doet iets voor iemand anders zonder daar geld voor te krijgen. Nederland kan niet zonder vrijwilligers, zoals trainers bij sportclubs. Door kennis te maken met vrijwilligerswerk leer je tijdens schooltijd meer over de samenleving en je rol hierin.

What's in it for me?

Een maatschappelijke stage is leuk, leerzaam, nuttig, uitdagend en gezellig. Je levert een bijdrage aan de samenleving en daar steek je zelf wat van op. Je leert nieuwe mensen kennen, je wereld wordt groter en je ontdekt waar je goed in bent.

Verschil beroepsstage

Een beroepsstage doe je voor jezelf om je te oriĆ«nteren op een beroep, de maatschappelijke stage doe je voor een ander en de samenleving. support