Soms kun je op je werkplek te maken krijgen met vervelende situaties. Wat dat betreft is een bedrijf net een school. Lees hier tips over wat je in zo'n situatie moet doen.


Pesten, agressie en intimidatie

Wat moet je doen?

Soms kun je op je werk te maken krijgen met erg vervelende situaties. Misschien maken je collegas vervelende opmerkingen over jou of een andere collega. Intieme vragen van je baas over je privé leven kunnen ook erg onprettig zijn. Je kunt zelfs in aanraking komen met geweld.

Als je met zoiets te maken krijgt, dan kun je een aantal dingen doen. Het is allereerst belangrijk kenbaar te maken aan de dader dat je het niet leuk vindt wat hij doet. Als je dit moeilijk vindt of als dit niet helpt, kun je ook je baas vertellen wat er aan de hand is. Hij moet jou beschermen. Ook kun je naar personeelszaken of de bedrijfsarts gaan. Veel bedrijven hebben ook speciale vertrouwenspersonen.  

Waar kun je hulp krijgen?

Het Juridisch Loket kun je telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur op 0900 8020 (10 cent p/m).

De Landelijke Organisatie Slachtofferhulp, een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die opkomt voor de belangen en rechten van slachtoffers.

De Arbeidsinspectie, 0800 27 00 00 0 (gratis).

Commissie Gelijke Behandeling (CGB) voor klachten of informatie over discriminatie.

support