Bijbaantjes

Lekker bijverdienen

Veel scholieren zijn op zoek naar een bijbaantje voor in de weekeindes. Lekker wat geld bijverdienen, leuke mensen tegenkomen en nuttige werkervaring opdoen.

Mag dat zomaar?

Vanaf je dertiende mag je een bijbaantje hebben. Er zijn wel voorwaarden, dat snap je. Je schoolprestaties mogen er natuurlijk niet onder lijden. Verder zijn er nogal wat regels. Welke, dat hangt af van je leeftijd.

Hoe pak je het aan?

Lees eerst hiernaast welke regels voor jou gelden. Als je weet wat wel en niet mag kun je op zoek naar je bijbaantje. Je kunt natuurlijk in je omgeving zoeken of bij de winkel om da hoek gaan vragen of ze  mensen nodig hebben. Er zijn ook een paar goede internetsites die gespecialiseerd zijn in bijbaantjes.

En vergeet niet....

Al je werkervaring is belangrijk op je cv, dus vermeld je bijbaantjes op je Peppels.net profiel. En vergeet ook niet te vragen of je leidinggevende een referentie op je Peppels.net pagina wil zetten!

Hoeveel verdien je eigenlijk?

Er zijn regels voor de hoogte van je salaris. Één daarvan is het minimum jeugdloon. Hoe hoog dat is hangt onder andere af van je leeftijd.  Wil je weten hoeveel jij minimaal moet verdienen?
lees verder >

Heb je een contract nodig?

Je hebt niet per se een contract nodig, maar het is wel handig. Er staan allerlei afspraken in die jij met je baas hebt gemaakt, dat is lekker duidelijk.
lees verder >

Mag je ontslagen worden?

Er zijn allerlei regels voor het beeïndigen van een arbeidsovereenkomst. Daar moeten zowel jij als je werkgever zich aan houden. Lees maar eens rustig wat er wel en niet mag.
lees verder >

Pesten, agressie of intimidatie?

Soms kun je op je werkplek te maken krijgen met vervelende situaties. Wat dat betreft is een bedrijf  net een school. Wat doe je in zo'n geval?
lees verder >

support